fot. ESL

Nowe światło na sprawę TyLoo, oświadczenie byłych graczy

Po prawie dwuletniej współpracy ze swoim składem, TyLoo postanowiło się rozstać z kilkoma graczami. Oficjalnie, powodem takiej decyzji były nieuczciwe praktyki zawodników, którzy mieli dogadywać się z nowym zespołem za plecami swojej organizacji (więcej na ten temat pod tym adresem). Jak się jednak okazuje, sprawa ta może mieć drugie dno.

Szybko swoją odpowiedź przygotowali YuanZhang „AttackeR” Sheng i YuLun „fancy1” Cai oraz ich były trener QiFang „Karsa” Su. Trójka Chińczyków w przygotowanym dla serwisu HLTV oświadczeniu przedstawiła swoją wersję wydarzeń, która stawia TyLoo w zupełnie innym świetle:

Przede wszystkim, umowy graczy nigdy nie zostały z TyLoo spisane. Organizacja zapewniała, że każdy zawodnik będzie miał taką samą podstawową pensję, ale złamała tę obietnicę. Mo, DD i fancy1 dostali większą ofertę, ale z zastrzeżeniem, że mają nie mówić o tym reszcie składu. Mo i DD się zgodzili, fancy1 nie.

Cała sytuacja wywołała wzburzenie AttackeRa, somebodyego i karsy. Organizacja nie dotrzymała słowa i nie miała zamiaru płacić wszystkim po równo, więc gracze postanowili odejść. Wtedy TyLoo dogadało się z organizatorami zawodów, a ci zbanowali zawodników.

Więcej szczegółów dotyczących tej sprawy podamy 11 stycznia.

Wygląda na to, że szykuje nam się dłuższy spór. Teraz pozostaje czekać na komentarz ze strony TyLoo.

Tagi: , , , ,
Przeczytaj poprzedni wpis: close

Wielkie zmiany w TyLoo - dwóch graczy wyrzuconych, jeden zawieszony

Do ogromnych roszad doszło w składzie najbardziej utytułowanej ekipy z Azji, TyLoo. Jest to pokłosie nieuczciwych rozmów, jakie trzech zawodników prow...