STS
Faker, All-Star 2018
fot. Riot Games

Znamy datę wznowienia LCK!

Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że w tym tygodniu wrócą League of Legends European Championship i League of Legends Championship Series, czyli zmagania najwyższej rangi odpowiednio w Europie i Ameryce Północnej. Teraz Riot Games poinformowało także o dacie wznowienia League of Legends Champions Korea. Południowokoreańskie zmagania w LoL-a zostały zawieszone po zakończeniu piątej rundy spotkań, […]

Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że w tym tygodniu wrócą League of Legends European Championship i League of Legends Championship Series, czyli zmagania najwyższej rangi odpowiednio w Europie i Ameryce Północnej. Teraz Riot Games poinformowało także o dacie wznowienia League of Legends Champions Korea.

Południowokoreańskie zmagania w LoL-a zostały zawieszone po zakończeniu piątej rundy spotkań, czyli dokładnie 6 marca, w związku z zagrożeniem związanym z koronawirusem. Wówczas nie znaliśmy jeszcze daty powrotu LCK – stało się to dopiero dziś. Organizatorzy potwierdzili, że potyczki powrócą 25 marca 2020 roku, czyli w przyszłą środę, o 7:00 czasu polskiego. Zmagania, podobnie jak w LEC i LCS, kontynuowane będą online.

The #LCK returns!➡️ Start time: 3PM KST / 7AM CET / 11PM PDT➡️ Games will be played online➡️ Updated schedule will be available on the website soon

Opublikowany przez LOL Esports Czwartek, 19 marca 2020

Dotychczas każdy z uczestników LCK 2020 Spring rozegrał dziewięć spotkań. Na czele zestawienia z zaledwie jedną porażką znajduje się Gen.G, a na podium plasują się także DragonX i T1 (obie drużyny z bilansem 7-2).

Tagi: , , , ,
Przeczytaj poprzedni wpis: close

Znudziły się matchmakingi? Polecamy 6 ciekawych trybów CS:GO

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że Counter-Strike: Global Offensive to nie tylko matchmakingi, deathmatche czy Skrzydłowy. W obliczu panując...